jojoba

jojoba



Sloot | Waterplant | Levend Voer | Noordzee | Worm Slak | Vlinders | Kever | Spin | Vogel | Tuin | groenten | overige
Bomen A-L | Bomen M-Z | Kruiden | Wilde planten A-D | Wilde planten E-M | Wilde planten N-S | Wilde planten T-X | Klimplant | Varen | Zwam | Korstmos |


Jojoba


De jojoba struik is een tot twee meter hoge struik welke goed tegen droogte bestand is. De struik produceert noten waar olie uit geperst wordt, jojoba-olie.

het bloeien van jojoba


In de zomer ontstaan er mooie oranje bloemen, er zijn struiken met mannelijke en vrouwelijke bloemen. hieraan ontstaan de jojoba noten welke de jojoba-olie bevatten

verspreiding Jojoba


jojoba groeit in woestijnachtige gebieden, zoals in de woestijnen van de Verenigde staten en vooral in India, Rajasthan, in de grote Thar woestijn. Behalve voor de productie van noten worden de bladeren als veevoer gebruikt, en is de struik belangrijk om de verwoestijning tegen te gaann (desertfication).

Jojoba olie


Jojoba olie is afkomstig van de noten, welke een olie bevatten die niwet ranzig wordt, de Jojoba-olie. Deze olie speelt een belangrijke rol bij de productie van cosmetica : de olie is onbeperkt houdbaar. Grote producten zijn India en de VS.

plantaardige oliŽn


Op deze website zijn de volgende plantaardige oliŽn te vinden:

lavendelolie
zonnebloemolie
Quinoa
komkommerkruidolie
goudsbloemolie
Madia-olie
negerolie of gingellikruid
tarwi
maisolie
papaverolie, maanzaadolie
pompoenpitolie
soja
saffloerolie
jojoba
sesamolie
kruidnagel
nigella olie
amarant
sandalwood olie
wonderolie of castorolie
koolzaadolie
lijnzaadolie
walnootolie
peperolie
kokosolie
olijfolie
kaya olie
slangenkruidolie
nootmuskaatolie
sassafrasaolie
neemolie